NOVO !  Vijačni kompresor CUBE zdaj tudi na 270 l pocinkanem rezervoarju

- brez rjavenja in zato čist komprimiran zrak
- dolga življenjska doba rezervoarja
- prihranek pri vzdrževanju vaših strojev in opreme

LANCO KOMPRESORJI d.o.o., prodaja in servis kompresorjev


Peruzzijeva ulica 83, 

1000 Ljubljana

tel.: 01/4272-645, 041/674-082


mail:lanco@siol.net


Sušilec zraka

Visoko kvaliteten komprimiran zrak, ki je rezultat obdelave s hladilniškim sušilcem zraka,  podaljšuje življenjsko dobo vaših strojev, orodij in tlačnih sistemov. Sušilnik zraka je bistvenega pomena za vsak sistem zračnih kompresorjev (batni, vijačni, scroll...), da prepreči vodne hlape v sistemu komprimiranega zraka, ki nastajajo pri delovanju kompresorja. Sušilec zraka črpa vroč zrak iz kompresorja in ga hladi, s čimer znižuje rosišče in na koncu zmanjša celotno raven vlage v zraku.
Sušilec zraka je opremljen s kontrolno ploščo, ki prikazuje trenutno točko rosišča ter kontrolira časovno voden izpust kondenza in delovanje ventilatorja preko sonde.
Hladilniški sušilnik za komprimiran zrak serije RD ne potrebuje rednih vzdrževalnih del. Lahko ga postavite na tla, v primeru pomanjkanja prostora pa montirate na steno in povežete s cevjo do kompresorja. Najboljše delovanje je zagotovljeno pri sobni temperaturi do + 45 C in temperaturi vhodnega zraka do +55 C!

Sušilci zraka RD so dimenzionirani tako, da se ujemajo s standardnimi močmi kompresorja. Npr. 15 kW zračni kompresor z efektivno dobavo zraka 2400 l/min pri 7 barih, ustreza sušilec RD 25 s pretokom 2500 l/min. Zato je nepotrebno izbirati večji model: kombinacija zračnega kompresorja in sušilnika je testirana in certificirana v mejah delovanja, navedenega v tehnični specifikaciji.

Susilec_zraka_FINI.png
Susilec_zraka_hd_slika-1.png

Za sušenje komprimiranega zraka z zelo visoko temperaturo (npr. batni kompresor) je namenjen sušilec zraka RD HT. Ta serija hladilniških sušilcev za zrak je zasnovana za učinkovito obdelavo stisnjenega zraka pri visokih vhodnih temperaturah  - do 90 C.

Ta sušilec stisnjenega zraka, edini te vrste na trgu, ima vgrajen visoko učinkovit predhladilnik, ki zagotavlja znižanje vhodne temperature. Visoka zmogljivost in kompaktnost sušilca ne povzroči padcev tlaka in omogoča hitro in enostavno namestitev.

Za veliko večino uporabnikov v proizvodnih in storitvenih dejavnostih je sušenje komprimiranega zraka s hladilniškim sušilcem zraka prava izbira, če pa vaša aplikacija zahteva ultra suh zrak ali deluje pri temperaturah pod lediščem raje izberite absorbcijski sušilec zraka.

Susilci_zraka_FINI.png

Susilec_zraka_rd_c_karakt..png

Susilec_zraka_rd_karakt..png

Susilec_zraka_HD_karakt..png

Podobni izdelki:

Dodatna_oprema_za_obdelavo_zraka.png