NOVO !  Vijačni kompresor CUBE zdaj tudi na 270 l pocinkanem rezervoarju

- brez rjavenja in zato čist komprimiran zrak
- dolga življenjska doba rezervoarja
- prihranek pri vzdrževanju vaših strojev in opreme

LANCO KOMPRESORJI d.o.o., prodaja in servis kompresorjev


Peruzzijeva ulica 83, 

1000 Ljubljana

tel.: 01/4272-645, 041/674-082


mail:lanco@siol.net


Kompresorske glave

Čeprav se zračni kompresorji med seboj razlikujejo pa je večina sestavljena iz treh osnovnih delov: motor za pogon, rezervoar za shranjevanje stisnjenega zraka in kompresorska glava, ki črpa in stisne zrak. Kot vsi stroji imajo tudi kompresorji in njihovi sestavni deli pričakovano življenjsko dobo. Prav tako so podvrženi poškodbam, okvaram in normalni obrabi.

Kompresorska glava, ki odpoveduje kaže opozorilne znake:

-          Zvok kompresorja je glasnejši kot običajno
-          Zmanjšana zmogljivost
-          Ni tlaka v rezervoarju

Kompresorska glava se vedno lahko obnovi, vendar v nekaterih primerih popravilo stroškovno ni upravičeno, zato je najbolj smiselen nakup nove kompresorske glave.

Fini ima eno najpopolnejših ponudb na svetu, na področju batnih kompresorjev.

Kompresorska glava je jedro batnega kompresorja in zato so kompresorske glave Fini zasnovane in izdelane tako, da zagotavljajo visoko zmogljivost, učinkovitost in zanesljivost skozi čas.

Naš asortiman sestavljajo kompresorske glave na jermenski in direktni pogon. Glave na jermenski pogon so lahko enostopenjske ali dvostopenjske, kompresorske glave na direktni pogon pa brezoljne ali oljno mazane.

 

Enostopenjske kompresorske glave - jermenski pogon

Pri enostopenjski kompresorski glavi se zrak vsesa v cilinder skozi zračni filter in preko sesalnih ventilov in premikanjem batov navzdol. Ko je v cilinder vsesano dovolj zraka, se sesalni ventili zaprejo, pri čemer bata, ki sta enakih dimenzij, potiskata navzgor in stiskata zrak, hkrati pa ga potiskata do tlačnih ventilov. Zrak pod tlakom se nato shrani v rezervoar.

Kompresorske_glave_Fini_enostopenjske.png

Kompresorski_agregati_karakt..png

Dvostopenjske kompresorske glave - jermenski pogon

Postopek sesanja in stiskanja zraka v dvostopenjski kompresorski glavi je podoben kot pri enostopenjski, vendar gre v dvostopenjski kompresorski glavi stisnjen zrak tudi skozi drugo fazo stiskanja. To pomeni, da se stisnjen zrak po prvi fazi stiskanja še ne shrani v rezervoar ampak ga drugič dodatno stisne še manjši bat v drugem cilindru. S tem je zrak stisnjen v dveh stopnjah in se nato izprazni v rezervoar za shranjevanje.

Kompresorske_glave_FINI_dvostopenjske.png

Kompresorski_agregati_karakt.1.png

Brezoljne kompresorske glave - direktni pogon

Brezoljne kompresorske glave so izdelane na način, da ne potrebujejo olja za mazanje in hlajenje. Namesto tega so njihovi obrabljivi deli prevlečeni s posebnimi materiali za zmanjševanje trenja.

Kompresorske_glave_FINI_brezoljne.png

Kompresorski_agregati_karakt.2.png

Kompresorske glave z oljnim mazanjem - direktni pogon

Kompresorske_glave_FINI_direktni_pogon.png

Kompresorski_agregati_karakt.3.png

Podobni izdelki:

Rezervni_deli_za_kompresor.png