NOVO !  Vijačni kompresor CUBE zdaj tudi na 270 l pocinkanem rezervoarju

- brez rjavenja in zato čist komprimiran zrak
- dolga življenjska doba rezervoarja
- prihranek pri vzdrževanju vaših strojev in opreme

LANCO KOMPRESORJI d.o.o., prodaja in servis kompresorjev


Peruzzijeva ulica 83, 

1000 Ljubljana

tel.: 01/4272-645, 041/674-082


mail:lanco@siol.net


Rekuperacija toplote kompresorja

                                                          Kliknite za klic Pošljite nam email
Rekuperacija_toplote_kompresorja.png

Kompresor večino energije potrebne za proizvodnjo komprimiranega zraka dejansko odda kot toploto. Do 90% te toplote pa lahko uporabimo kot vir ogrevanja. Prihranek z uporabo kompresorjeve oddane energije (rekuperacija toplote kompresorja), je odvisen od velikosti kompresorja in vrste nadomestne energenta (elektrika, plin, kurilno olje), vendar investicija postane smiselna pri vijačnih kompresorjih od velikosti 11 kW dalje.

Glede na trenutne stroške energije, amortizacijska doba sistema rekuperacija toplote kompresorja niha med 6 meseci in 2 leti.

Približno 75 % porabljene energije kompresorja se nahaja v krogu mazanja in hlajenja in se lahko uporabi kot vir toplote, preostala 15% je v stisnjenem zraku, ki vstopa v omrežje. Zato je rekuperacija toplote kompresorja precej preprosta, v procesu stiskanja... dragocena energija, ki je običajno odpadek.

HRS sistem gretja vode "Heat recovery system" je sistem uporabe oddane toplote vijačnega kompresorja za pridobivanje tople vode in je priložnost za dodaten izkoristek učinkovitosti vijačnega kompresorja in znižanje stroškov energije.

Rekuperacija_toplote_kompresorja1.png