Rekuperacija toplote kompresorja

Rekuperacija_toplote_kompresorja.png

Kompresor večino energije potrebne za proizvodnjo komprimiranega zraka dejansko odda kot toploto. Do 90% te toplote pa lahko uporabimo kot vir ogrevanja. Prihranek z uporabo kompresorjeve oddane energije (rekuperacija toplote kompresorja), je odvisen od velikosti kompresorja in vrste nadomestne energenta (elektrika, plin, kurilno olje), vendar investicija postane smiselna pri vijačnih kompresorjih od velikosti 11 kW dalje.

Glede na trenutne stroške energije, amortizacijska doba sistema rekuperacija toplote kompresorja niha med 6 meseci in 2 leti.

Približno 75 % porabljene energije kompresorja se nahaja v krogu mazanja in hlajenja in se lahko uporabi kot vir toplote, preostala 15% je v stisnjenem zraku, ki vstopa v omrežje. Zato je rekuperacija toplote precej preprosta, v procesu stiskanja... dragocena energija, ki je običajno odpadek.

HRS sistem gretja vode "Heat recovery system" je sistem uporabe oddane toplote vijačnega kompresorja za pridobivanje tople vode in je priložnost za dodaten izkoristek učinkovitosti vijačnega kompresorja in znižanje stroškov energije.

Rekuperacija_toplote_kompresorja1.png

Rekuperacija_toplote_HRS_karakt.png

 

 

Poglejte tudi:

KAKO ZMANJŠATI VSEBNOST VODE V KOMPRIMIRANEM ZRAKU?

KAKO ZMANJŠATI VSEBNOST OLJA V KOMPRIMIRANEM ZRAKU?

KAKO RAVNATI Z IZLOČENIM KONDENZATOM?

KAKO ODKRITI PUŠČANJE STISNJENEGA ZRAKA?

 

 

 

Podobni izdelki:

Dodatna_oprema_za_komprimiran_zrak.jpgBatni_kompresor_jermenski..pngVijacni_kompresor_Fini.jpg

lanco_glava.png