BREZOLJNI SCROLL KOMPRESORJI

Industrijski_brezoljni_kompresorji_SCROLL.png

Izredno tihi industrijski brezoljni SCROLL kompresorji oz. spiralni kompresorji so namenjeni za vse tiste aplikacije kjer je potrebna popolna odsotnost olja (farmacija, medicina, prehrana...).

Zasnova vrtljive spirale, ki zagotavlja neprekinjeno dobavo stisnjenega zraka in zaradi načina delovanja spiralni brezoljni SCROLL kompresorji zagotavljajo najvišji standard kakovosti končnega izdelka v:

• farmacevtski industriji
• medicini
• industriji hrane in pijače
• kemični industriji
• posebni opremi za obdelavo živil (npr. molzni roboti)
• procesih laserske opreme
• pri pakiranju hrane in za PET plastenke
• industrijskem barvanju.

Spiralni SCROLL kompresorji so zelo prilagodljivi pri izpolnjevanju zahtev uporabe. Na primer: uporaba batnih kompresorjev se ne priporoča pri neprekinjenem 100% delovnem ciklu, uporaba vijačnih kompresorjev pa se ne priporoča za delovne cikle pod 50%, brezoljni Scroll kompresorji pa se dobro obnesejo tako pri nizkih kot pri visokih obremenitvah.

Pri brezoljnih SCROLL kompresorjih ni možnih poti puščanja olja. Številni tako imenovani "brezoljni kompresorji" imajo mazane zobnike od koder lahko olje migrira mimo tesnil in onesnaži zrak.

Zaradi enostavnega delovanja, na način, ko dve spirali brez stika ene z drugo vsesavata zrak in ga stiskata na 8 ali 10 bar tlaka in zaradi zelo malo premikajočih delov ter delovanja brez sesalnih in tlačnih ventilov, je zagotovljeno tiho in zelo dolgo obratovanje brez potrebe po vzdrževanju komponent in zato tudi celotnega kompresorja.

Slaba stran je nekoliko višja cena v primerjavi z drugimi možnostmi, vendar stroške nakupa lahko opravičite z manjšo porabo energije in nižjimi stroški vzdrževanja.

Scroll_spiralni_kompresor.pngScroll_spiralni_kompresor1.png

Stisnjen zrak, popolnoma brez olja, je posebna zahteva v številnih proizvodnih procesih. Spiralni brezoljni SCROLL kompresorji OS, ki jih je razvil Fini, izpolnjujejo te zahteve.

Scroll brezoljni kompresor lahko izberete:

- v talni izvedbi (2,2 do 30 kW)

- na ležečem 270 l rezervoarju (2,2 do 7,5 kW)

- na ležečem 270 l rezervoarju s sušilcem zraka ES (2,2 do 7,5 kW)

 

Brezoljni_kompresor_SCROLL_karakt..png

Brezoljni_kompresor_SCROLL_karakt1.png

Katalog FINI SCROLL OS:

FINI_cat_OS_EN.pdf (finicompressors.com)

 

 

 

Podobni izdelki v BREZOLJNI SCROLL KOMPRESORJI:

Batni_kompresor_medicinski..pngDodatna_oprema_za_komprimiran_zrak.jpgVijacni_kompresor_Fini.jpg

lanco_glava.png