Avtomatski odvajalci kondenza

Glede na potrebe uporabnika obstaja več vrst odvajalcev kondenza, vsi pa so namenjeni odvajanju nastalega kondenza iz sistema komprimiranega zraka.

Avtomatski odvajalci kondenza so v veliko pomoč pri vzdrževalnih delih, ker odpravljajo potrebo po ročnem izpuščanju vode.

 

Tri mesta na katerih morajo biti prisotni avtomatski odvajalci, da je sistem komprimiranega zraka učinkovit in dobro delujoč:

-          na zračnem rezervoarju. Z montažo avtomatskega odvajalca se zagotavlja redno odvajanje vlage, ki v rezervoarju kondenzira in povzroča korozijo, prav tako pa zaseda  prostor za shranjevanje stisnjenega zraka.

-          na tlačnem razvodu, na najnižji točki kjer imate izdelane vodne pasti. Namestitev avtomatskega odvajalca bo odstranila zbrano vlago in preprečila, da bi jo zračni tok ponovno zajel.

-          na vseh filtrih in sušilcu zraka mora biti vedno montiran avtomatski odvajalec.

 

 

 

odvajalec_prodrain100.png

PRO-DRAIN 100 je avtomatski električni kapacitivni odvajalec kondenza. Namenjen je za rezervoarje in večje filtre. Pri izpustu kondenza ni izgube zraka.

 

 

 

odvajalec_sac_140.png

SAC 140 je odvajalec kondenza, ki deluje na sistemu plovca.

 

 

 

odvajalec_auto_drain_950.png

Auto-Drain 950 je električni odvajalec, ki ga odlikuje tiho delovanje in nizke izgube zraka pri izpuščanju. Primeren za montažo na rezervoar.

 

 

 

odvajalec_t1.png

T1 je električni odvajalec s časovnikom, ki je primeren za odvajanje vode iz filtrov ali manjših kompresorjev.

 

 

 

odvajalec_t2.png

T2 je električni odvajalec s časovnikom, pri katerem lahko nastavite razmik med izpusti in čas izpuščanja. Z dodatnim filtrom proti zamašitvi. Primeren za montažo na rezervoar.

 

 

 

Odvajalec_kondenza_F4603.png

F460/1 je avtomatski odvajalec, ki deluje po sistemu plovca. Ko voda v lončku doseže določen nivo se avtomatsko odpre in izloči vodo. Primeren je za montažo na filtre, večje rezervoarje in na tlačne razvode.

 

 

Poglejte tudi:

KAKO ZMANJŠATI VSEBNOST VODE V KOMPRIMIRANEM ZRAKU?

KAKO ZMANJŠATI VSEBNOST OLJA V KOMPRIMIRANEM ZRAKU?

KAKO RAVNATI Z IZLOČENIM KONDENZATOM?

KAKO ODKRITI PUŠČANJE STISNJENEGA ZRAKA?

 

 

 

Podobni izdelki v AVTOMATSKI ODVAJALCI KONDENZA

Dodatna_oprema_za_komprimiran_zrak.jpgPokoncni_kompresor1.pngVijacni_kompresor_Fini.jpg

lanco_glava.png