Pnevmatsko orodje

Pnevmatska orodja poganja stisnjen zrak in če že imate zračni kompresor oz. ga nameravate kupiti ima nakup pnevmatskih orodij zagotovo prednost pred električnimi, ker je cenovno ugodnejše in ima daljšo življensko dobo. Vzdrževanje zračnih orodij je poceni, ker ima manj gibljivih delov in preprosto zasnovo.

Običajno je pnevmatska orodja so močnejša in hitrejša in imajo več udarcev na vrtljaj. Pnevmatska orodja na komprimiran zrak pri obratovanju ne ustvarjajo visokih temperatur in se ne morejo poškodovati zaradi preobrementive zato ne predstavljajo nevarnosti požara ali kratkega stika. Vendar v pnevmatskih orodjih ni brezžične možnosti. Zračna orodja vedno potrebujejo cev za povezavo s kompresorjem.

Pnevmatsko_orodje.png

Med uporabo zračnega orodja nosite zaščitna očala ali ščitnik za obraz, zaščitne čevlje in zaščito za sluh. Namestite zaščito na območjih, kjer so ljudje, živali ali stvari lahko izpostavljeni letečim drobcem, ostružkom, prahu in pretiranemu hrupu. Prepričajte se, da je stisnjen zrak, doveden v pnevmatsko orodje, čist in suh, kajti kondenz, smeti in rja v orodju ali tlačnem razvodu povzroča poškodbe, ki so razlog za slabše delovanje in krajšo življensko dobo. Zagotovite, da pritisk zraka iz kompresorja ne presega višine določene za vaše orodja. Glej - pripravne grupe.

Pnevmatsko orodje v našem prodajnem programu lahko izberete, glede na namen uporabe, med profesionalno in polprofesionalno serijo.

 

 

 

Podobni izdelki v PRIKLJUČKI IN CEVI:

Batni_kompresor.jpgVijacni_kompresor_Fini.jpgDodatna_oprema_za_komprimiran_zrak.jpg

lanco_glava.png