NOVO !  Vijačni kompresor CUBE zdaj tudi na 270 l pocinkanem rezervoarju

- brez rjavenja in zato čist komprimiran zrak
- dolga življenjska doba rezervoarja
- prihranek pri vzdrževanju vaših strojev in opreme

LANCO KOMPRESORJI d.o.o., prodaja in servis kompresorjev


Peruzzijeva ulica 83, 

1000 Ljubljana

tel.: 01/4272-645, 041/674-082


mail:lanco@siol.net


Pnevmatsko orodje

Pnevmatska orodja poganja stisnjen zrak in če že imate zračni kompresor oz. ga nameravate kupiti ima nakup pnevmatskega orodja zagotovo prednost pred električnim, ker je cenovno ugodnejše in ima daljšo življensko dobo. Vzdrževanje zračnega orodja je poceni, ker ima manj gibljivih delov in preprosto zasnovo.

Običajno je pnevmatsko orodje močnejše in hitrejše in ima več udarcev na vrtljaj. Pnevmatsko orodje na komprimiran zrak pri obratovanju ne ustvarja visokih temperatur in se ne more poškodovati zaradi preobrementive zato ne predstavlja nevarnosti požara ali kratkega stika. Vendar v pnevmatskih orodjih ni brezžične možnosti. Zračno orodje vedno potrebuje cev za povezavo s kompresorjem.

Pnevmatsko_orodje.png

Med uporabo zračnega orodja nosite zaščitna očala ali ščitnik za obraz, zaščitne čevlje in zaščito za sluh. Namestite zaščito na območjih, kjer so ljudje, živali ali stvari lahko izpostavljeni letečim drobcem, ostružkom, prahu in pretiranemu hrupu. Prepričajte se, da je stisnjen zrak, doveden v pnevmatsko orodje, čist in suh, kajti kondenz, smeti in rja v orodju ali tlačnem razvodu povzroča poškodbe, ki so razlog za slabše delovanje in krajšo življensko dobo. Zagotovite, da pritisk zraka iz kompresorja ne presega višine določene za vaše orodje. Glej - pripravne grupe.

Pnevmatsko orodje v našem prodajnem programu lahko izberete, glede na namen uporabe, med profesionalno in polprofesionalno serijo.