Batni kompresorji

Batni kompresorji za zrak FINI

Kompresor je naprava, ki poveča tlak zraka z zmanjšanjem njegove prostornine in na ta način ustvari vrsto energije, ki se uporablja za delovanje strojev, opreme in orodja in je velikega pomena v številnih malih in velikih proizvodnih in storitvenih dejavnostih.

Batni kompresor je običajno prvi zračni kompresor, ki ga uporabite, ko odpirate podjetje ali obrt in je vir stisnjenega zraka za podjetja vseh velikosti. Batni kompresorji vse pogosteje najdejo pot tudi v domače delavnice in za različna hišna opravila.

Torej, ne glede na vašo delovno velikost, nudimo vrsto batnih kompresorjev, ki ustrezajo vašim potrebam.

Batni kompresorji so najpogostejši med vsemi zračnimi kompresorji. Na voljo so z jermenskim ali direktnim pogonom, z oljem ali brez njega, z različnimi velikostmi rezervoarjev, z različnimi vrstami motorjev, z različnimi stopnjami glasnosti ter z različnimi delovnimi tlaki.

BATNI_KOMPRESOR_FINI.png

Batni kompresorji priznanega italijanskega proizvajalca Fini v naši ponudbi bodo zadovoljili vse uporabnike, ki potrebujejo kompresor za:

-  proizvodno dejavnost
-  delavnico (peskanje, barvanje, vulkanizerstvo, mizarstvo, avtoličarstvo, avtomehanika, kovinarstvo…)
-  delo na terenu (gradbeništvo, krovstvo, parketarstvo, mobilne delavnice…)
-  dentalno, zobozdravstveno ali laboratorijsko dejavnost
-  domačo delavnico in hišna opravila

 

 

KOMPRESORJI NA JERMENSKI POGON

- za industrijsko in proizvodno dejavnost
- za delavnice
Batni_kompresor_jermenski.png

KOMPRESORJI NA DIREKTNI POGON

- za delo na terenu
- za domače delavnice in hišna opravila
Batni_kompresor_direktni.png

TIHI ZVOČNO IZOLIRANI KOMPRESORJI

- za industrijsko in proizvodno dejavnost
- za delavnice
Batni_kompresor_tihi.png

VISOKOTLAČNI KOMPRESORJI (14 ali 28 bar)

- za industrijsko in proizvodno dejavnost
- za delavnice
Visokotlacni_batni_kompresor.png

BENCINSKI KOMPRESORJI

- za delo na terenu
Bencinski_batni_kompresor.png

BREZOLJNI MEDICINSKI KOMPRESORJI

- za zobozdravstveno in laboratorijsko dejavnost
Batni_kompresor_medicinski.png

 

 

Kako pa batni kompresor deluje?

Vsak batni kompresor ima motorno gred, ojnico in bat, cilinder in ventile. Ko se bat po cilindru premakne navzdol se nad njim ustvari vakuum in to omogoča, da zrak odpre sesalne ventile in napolni območje nad batom. Sesalni ventili se zaprejo, bat se premakne navzgor in stiska zrak, hkrati pa ga potiska do tlačnih ventilov. Komprimiran zrak se shrani v rezervoar. Kompresor se bo samodejno zagnal, ko bo tlak padel pod nastavljeno vrednost in se ustavil, ko bo tlak dosegel najvišjo nastavljeno vrednost na tlačnem stikalu.

Batni kompresorji so glasni, še posebej v primerjavi z vijačnimi. Če potrebujete nižjo raven hrupa boste morda izbrali BATNI TIHI, ZVOČNO IZOLIRANI ali VIJAČNI KOMPRESOR. Vendar pa imajo batni kompresorji pomembne prednosti:

- so cenovno dostopni
- stroški vzdrževanja so razmeroma nizki,
- dosegajo visoke tlake pri komprimiranju,
- obratujejo lahko v bližini točke uporabe, s čemer se izognete dolgim cevovodom in padanju tlaka,
- so vzdržljivi in učinkoviti.

Batni kompresorji dosežejo izredno dolgo življenjsko dobo, vendar le v primeru pravilno izbrane kapacitete, s čemer boste zagotovili, da kompresor ne bi deloval neprestano in bi se zato pregreval. Kompresor naj bo dovolj zmogljiv, da se lahko ustavlja in hladi. Pravilno izbrana velikost kompresorja bo zagotovila nemoteno delo in nizke stroške vzdrževanja.

 

 

Ko izberete pravi zračni kompresor zase, pa si zapomnite teh nekaj preprostih nasvetov za enostavno uporabo in vzdrževanje:

- poskusite se izogniti električnim podaljškom. Če morate povečati doseg kompresorja, je priporočljivo uporabiti daljšo zračno cev.
- kompresor vedno ugašajte na tlačnem stikalu. Če kompresor ugasnete tako, da električni kabel potegnete iz vtičnice se zrak v cevi med glavo in rezervoarjem ne izprazni preko prezračevalnega ventila in pri ponovnem vklopu lahko poškodujete motor.
- da bo vaš zračni kompresor v dobrem delovnem stanju, ne pozabite izpuščati kondenza iz rezervoarja, menjati olja in čistiti zračnega filtra.

 

 

Podobni izdelki:

Vijacni_kompresor_Fini.jpgDodatna_oprema_za_komprimiran_zrak.jpgBatni_kompresor_REZERVNI_DELI.jpg lanco_glava.png