Filtri za komprimiran zrak FINI

Filtracija_zraka.png

Odločitev za nakup specialnega filtra za čiščenje komprimiranega zraka, ki ga proizvede kompresor preprečuje težave, ki jih v sistemu povzročajo voda, olje in nečistoče. Specialni zračni filtri so namenjeni obdelavi oz. filtraciji komprimiranega zraka in odstranjevanju olja, trdih delcev in kondenza. Obstajajo štirje tipi filtrov, glede na stopnjo filtracije. Filtri QM,PM in HM so opremljeni z indikatorjem prehodnosti in avtomatskim odvajalcem kondenza. Filtri imajo eloksirano ohišje in zato zaščiteno pred oksidacijo.

QM - keramični predfilter, stopnja filtracije 5 micr.   VLOEK_QF.png

Njegova dolga življenska doba, odlična odpornost na visoke temperature in poškodbe so odlike tega filtra, ki je zato odlična začetna zaščita za tlačne sisteme. Iz komprimiranega zraka izloči vodo in večje delce in nečistoče, s čemer se izognete poškodbam sušilca zraka, orodja, strojev in tlačnih sistemov. Vedno naj bo montiran za rezervoarjem. Življenska doba vložka filtra je cca 3000 delovnih ur.

Filter_za_zrak_PM_karakt..png

PM - separacijski filter, stopnja filtracije 1 micr.   VLOEK_PF.png

Ta filter je namenjen odstanjevanju olja in vode ter  in deluje na način, da prisili oljne in vodne delce, da se združujejo in zaradi teže nato padejo v lonček filtra. Montiran naj bo na izhodu iz sušilca-hladilca zraka in za QM filtrom. Primeren je za zaščito industrijskih sistemov in pnevmatskega orodja, pri profesionalnem peskanju in barvanju. Življenjska doba vložka filtra je cca 3000 delovnih ur. Ostanek olja po filtraciji 0,5 mg/m3.

Filter_za_zrak_PM_karakt..png

HM - fini separacijski filter, stopnja filtracije 0,01 micr.   VLOEK_HF.png

Ta filter se razlikuje od PFI filtra le po večji filtraciji. Rezultat filtracije v tem filtru je komprimiran zrak brez oljnih in vodnih delcev (99,99%), zato se uporablja v primerih, v katerih je čistost zraka ključnega pomena. Vedno naj bo montiran za QM in PM filtrom. Življenjska doba vložka filtra je cca 3000 delovnih ur. Primeren za inustrijske uporabnike, za testne in regulacijske sisteme, in pri profesionalnem barvanju z vodnimi barvami. Ostanek olja po filtraciji 0,01 mg/m3.

Filter_za_zrak_HM_karakt..png

CM - filter z aktivnim ogljem stopnja filtracije 100%   VLOEK_CF.png

Filter z aktivnim ogljem se uporablja za odstranjevanje vonjav in hlapov predvsem za prehrambene, medicinske ali farmacevtske namene in tam, kjer se proizvaja zrak za dihanje. Aktivno oglje se uporablja za absorpcijo onesnaževal in je zelo učinkovito pri opravljanju te naloge. Vedno naj bo montiran za HM filtrom. Življenska doba vložka filtra je cca 3000 delovnih ur.  Ostanek olja po filtraciji 0,003 mg/m3.

Filter_za_zrak_CM_karakt..png

Filtracija_zraka_Filtri.png

 

 

Poglejte tudi:

KAKO ZMANJŠATI VSEBNOST VODE V KOMPRIMIRANEM ZRAKU?

KAKO ZMANJŠATI VSEBNOST OLJA V KOMPRIMIRANEM ZRAKU?

KAKO RAVNATI Z IZLOČENIM KONDENZATOM?

KAKO ODKRITI PUŠČANJE STISNJENEGA ZRAKA?

 

 

 

Podobni izdelki:

Dodatna_oprema_za_komprimiran_zrak.jpgBrezoljni_SPIRALNI_kompresor.pngBatni_kompresor_medicinski..png

lanco_glava.png