Rezervni deli za kompresor

Sestavni_deli_kompresorja.png

REZERVNI DELI ZA KOMPRESOR

Kompresorske_glave.jpgNepovratni_ventili.jpgTlacna_stikala.jpgRegulatorji_pritiska.jpgVarnostni_ventili.jpgManometri.jpgZracni_filtri.jpgPilot_ventili.jpgPipe_za_izpust_kondenza.jpgPrikljucki_in_cevi.jpgVentilske_plocse.jpgTesnila.jpgLezeci_rezervoarji.jpgJermenice.jpgJermena.jpgElektro_motorji.jpgCevke_za_prezracevanje.jpgPrstani.jpgKolesa_in_nogice_za_kompresor.jpgKondenzatorji.jpgTermicne_zascite_motorja.jpgPrezracevalni_ventili.jpgKompresorsko_olje.jpgPrikljucki_in_cevi.jpg

Delovanje batnega kompresorja

Ko batni kompresor prižgemo na tlačnem stikalu se zažene motor, ki požene kompresorsko glavo. Bat v kompresorski glavi začne drseti navzdol po cilindru in zrak se preko zračnega filtra in sesalnih ventilov vsesa v cilinder. Ko je v cilinder vsesano dovolj zraka, se sesalni ventili zaprejo, pri čemer bat potiska navzgor in stiska zrak, hkrati pa ga potiska preko tlačnih ventilov. Zrak pod tlakom se shranjuje v rezervoarju. Ko bo tlak v rezervoarju dosegel najvišjo nastavljeno vrednost bo tlačno stikalo  izklopilo kompresor. Kompresor se bo samodejno ponovno zagnal, ko bo tlak v rezervoarju padel pod nastavljeno vrednost. Ko se kompresor izklopi, se nepovratni ventil, ki je nameščen na rezervoarju zapre in poskrbi, da se zrak iz tlačne posode ne more vrniti, hkrati pa slišimo kratek izpih zraka na prezračevalnem ventilu pod tlačnim stikalom, kar pomeni, da se je cev med kompresorsko glavo in tlačno posodo izpraznila. To je pomembno zaradi lažjega ponovnega zagona kompresorja. Na kompresorju je nameščen tudi varnostni ventil, ki ima varnostno funkcijo saj v primeru okvare tlačnega stikala prepreči polnjenje rezervoarja preko nastavljenega tlaka.

Da bi bil kompresor vedno učinkovit, je potrebno občasno izpustiti vodo iz rezervoarja, čistiti zračni filter in enkrat letno zamenjati olje.

Za najboljše in nemoteno delovanje kompresorja na voljo izključno originalni rezervni deli za kompresor!

 

 

Poglejte še:

NAJPOGOSTEJŠE TEŽAVE PRI DELOVANJU BATNEGA KOMPRESORJA

VZDRŽEVANJE BATNEGA KOMPRESORJA

 

 

 

Podobni izdelki v REZERVNI DELI ZA KOMPRESOR

Batni_kompresor_DIREKTNI...pngBatni_kompresor_jermenski..pngDodatna_oprema_za_komprimiran_zrak.jpg

lanco_glava.png