RAVNANJE Z IZLOČENIM KONDENZATOM

RAVNANJE Z IZLOČENIM KONDENZATOM

Od kod prihaja kondenzat? Vhodni zrak, ki ga vsesa kompresor vsebuje naravno prisotno vlago, vendar je količina vode, ki jo proizvede zračni kompresor, v veliki meri odvisna od količine vlage v vstopnem zraku, temperature okolice in zahtevanega tlaka uporabe.

Vroč in vlažen vsesan zrak bo imel višjo vsebnost vlage kot hladen zrak in v takih razmerah bo kompresor proizvedel ustrezno večjo količino kondenzata. Proizvodnja stisnjenega zraka je proces pri katerem nastane prekomerna vlaga, ki med drugim vpliva na učinkovito delovanje strojev, orodij in kakovost vaših izdelkov. Ravnanje s kondenzatom vključuje odstranitev iz sistema stisnjenega zraka in, kar je enako pomembno, odgovorno ravnanje z zbranim kondenzatom.

Izločeni kondenzat je morda videti kot voda, vendar to ni. To je voda, skupaj z delci olja in trdnimi delci, ki so včasih premajhni, da bi jih videli s prostim očesom. Ta zanimiva mešanica je posledica delovanja kompresorja.

Zato se mora vsakdo, ki uporablja kompresor z oljnim mazanjem, zavedati, kako pravilno odstraniti kondenzat na odgovoren način, da bo v skladu z zakoni. Ne samo, da je nepravilno odstranjevanje škodljivo za okolje, ampak lahko podjetja škodijo svojemu ugledu odgovorne organizacije.

S tem v zvezi preglejte odvode kondenzata na kompresorju, sušilcu, filtrih in rezervoarju. Poglejte, kam so napeljani – idealno bi bilo, da gredo v LOČEVALEC OLJE/VODA. V tem primeru se lahko obdelani kondenzat odvaja brez škode za okolje v odtok umazane vode. Ne pa v odtok deževnice ali meteorne vode.

 

Dodatna-oprema-za-kompresorje.jpg

 

 

 

<< NAZAJ NA DODATNA OPREMA KOMPRESORSKIH POSTAJ:

Vijacni_kompresor_Fini.jpgBatni_kompresor.jpgDodatna_oprema_za_komprimiran_zrak.jpg

lanco_glava.png