Absorbcijski sušilec zraka FINI

Uporaba absorbcijskega sušilca zraka se priporoča tam, kjer mora biti komprimiran zrak popolnoma očiščen kondenza. 

Absorbcijski sušilci HDT s širokim razponom velikosti od 320 do 151.000 lt/min. z rosiščem od -40 °C do -70 °C, so idealni za tiste proizvodne procese, kjer mora biti komprimiran zrak popolnoma brez kondenza (profesionalne lakirnice, peskalnice, končna obdelava kovin, plastični kalupi, medicinski, farmacevtski, kemični, prehrambeni sektor, itd.) ter za aplikacije, ki obratujejo pod lediščem. Visoka kakovost aktiviranega aluminijevega oksida v dveh stolpih dosega stalno rosišče. Na steno ga lahko pritrdite s pomočjo montažnega nosilca, da pridobite več prostora, lahko pa ga enostavno postavite na tla. Kontrolna plošča Mini PLC je uporabniku prijazna, njegova glavna funkcija sestoji iz prikaza različnih faz sušenja.

Absorbcijski sušilniki HDT imajo vgrajena 0,01 mikronski filter za odstranitev olja in 1 mikronski filter za odstranitev trdnih delcev. Oba filtra sta opremljena z diferenčnim manometrom in avtomatskim odvajalcem kondenza.

 

 

Absorbcijski_susilec_HDT.png

Kakšna pa je razlika med hladilniškimi sušilci zraka in absorbcijskimi sušilci zraka?

Sušilci zraka so bistveni za zagotavljanje suhega komprimiranega zraka pripravljenega za uporabo. Tako hladilniški sušilec kot absorbcijski sušilec zraka osušita komprimiran zrak, vendar pa obstaja nekaj razlik v tem, kako delujeta in kako suh bo vaš zrak.

Hladilniški sušilec za komprimiran zrak deluje tako, da ohlaja zrak. Deluje podobno kot vaš hladilnik ali zamrzovalnik, saj uporablja  hladilni plin, ki ohladi zrak na 3°C. Ko se zrak ohlaja, vodna para kondenzira v vodo, ki se nato odstrani preko avtomatskega odvajalca. Suh stisnjen zrak se pred uporabo običajno ponovno segreje na sobno temperaturo. Hladilniški sušilec se najpogosteje uporablja v proizvodnih in storitvenih dejavnostih. Zniža rosišče na 3°C, kar je več kot primerno za napajanje pnevmatskih orodij in za druge aplikacije, ki potrebujejo zrak brez vidne vlage (ISO kakovostni razredi 4, 5 in 6).

Absorbcijski sušilec zraka deluje tako, da z absorbcijo odstrani vodno paro iz komprimiranega zraka. Absorbcijski sušilec zraka ima dva stolpa, napolnjena s sušilnimi kroglicami iz aktiviranega aluminijevega oksida. Sistem se izmenjuje med obema, kar enemu omogoča sušenje stisnjenega zraka, medtem ko drugi regenerira sušilni material. Absorbcijski sušilec zraka je dražji kot hladilniški sušilec zraka, tako glede začetne investicije kot tudi stroškov delovanja in vzdrževanja. Vendar pa lahko zniža rosišče stisnjenega zraka na -40°C ali celo -70°C. To je veliko, veliko bolj suh zrak, kot ga lahko proizvede hladilniški sušilec. Če potrebujete ultra suh zrak za svojo dejavnost (ISO kakovostni razredi 1, 2 in 3), je absorbcijski sušilec zraka prava izbira. Absorbcijski sušilec zraka je bistven tudi, če vaše aplikacije delujejo v pogojih zmrzovanja; hladilniški sušilec ne more zmanjšati rosišča dovolj nizko, da bi se izognili zmrzovanju.

Za veliko večino uporabnikov je primeren hladilniški sušilec, če pa vaša aplikacija zahteva ultra suh zrak ali deluje pri temperaturah pod lediščem ni težko upravičiti odločitve za nakup absorbcijskega sušilca.

              

Absorbcijski_susilec_HDT_karakteristike.png

 

 

Poglejte tudi:

KAKO ZMANJŠATI VSEBNOST VODE V KOMPRIMIRANEM ZRAKU?

KAKO ZMANJŠATI VSEBNOST OLJA V KOMPRIMIRANEM ZRAKU?

KAKO RAVNATI Z IZLOČENIM KONDENZATOM?

KAKO ODKRITI PUŠČANJE STISNJENEGA ZRAKA?

 

 

 

Podobni izdelki v absorbcijski sušilec zraka:

Dodatna_oprema_za_zrak.pngIndustrijski_SCROLL_brezoljni_kompresorji.jpgBatni_kompresor_medicinski..png

 

lanco_glava.png