Vijačni kompresorji FINI

Vijačni kompresor je vrsta zračnega kompresorja, ki je namenjen industrijski uporabi. Deluje na način, da potiska zrak skozi dve vrtljivi vijačnici, ga stisne v manjši volumen in hkrati poveča tlak zraka. Zaradi gladkega vrtenja vijačnic je ta način tih in učinkovit ter ustvarja stisnjen zrak z nižjimi stroški. Vijačni kompresorji se običajno uporabljajo za aplikacije, ki zahtevajo veliko dobavo zraka in neprekinjeno uporabo.

Vijačni kompresorji FINI so zaradi svoje zanesljivosti, dolgih servisnih intervalov in učinkovitosti idealna izbira za vse industrijske uporabnike.

 

 

VIJACNI_KOMPRESOR.png

Obstaja več vrst industrijskih vijačnih kompresorjev za zrak Fini, glede na način njihove izdelave:

Direktni pogon:

Vijacni_kompresor_DIREKTNI_POGON.png

Vijačni kompresorji Fini z direktnim pogonom so izdelani na način, da je prenos moči med motorjem in vijačnim blokom preko zobnikov in zato je hitrost motorja neposredno povezana s hitrostjo vijačnega kompresorja kar pomeni izkoristek celotne moči motorja.

Vijacni_kompresor_MiniCUBE.pngVijacni_kompresor_CUBE.pngVijacni_kompresor_K_MAX.bmp

Jermenski pogon:

Vijacni_kompresor_JERMENSKI_POGON.png

Vijačni kompresorji Fini z jermenskim pogonom so izdelani na način, da je prenos moči motorja na vijačni blok preko Poly-V jermena, ki se vrti, ko motor deluje  in poganja vijačni blok kompresorja. Velikosti jermenic, skozi katere teče jermen, določa tlak in hitrost, ki ju lahko doseže zračni kompresor.

Vijacni_kompresor_MICRO.bmpVijacni_kompresor_PLUS.png

Pogon s spremenljivo hitrostjo:

Vijacni_kompresor_INVERTER1.png

Vijačni kompresorji s spremenljivo hitrostjo so najučinkovitejši tip kompresorja. Motor in vijačni blok sta sinhronizirana, da proizvedeta stisnjen zrak čim bližje dejanskim potrebam proizvodnje. Vijačni kompresorji Fini s spremenljivo hitrostjo so inovacija, ki omogoča, da se kompresor lahko vrti tudi počasneje, proizvede manj zraka in zato porabi manj energije. Prilagoditev hitrosti motorja in dobave zraka se izvaja z digitalnim kontrolerjem (inverter), s katerim kompresor regulira proizvodnjo zraka glede na trenutno porabo, z najnižjo mogočo porabo energije. Na ta način zračni kompresor upočasni svojo vrtilno hitrost, dokler ne ustvari natanko tiste količine stisnjenega zraka, ki jo potrebujete. Vijačni kompresorji Fini s frekvenčno regulacijo v povprečju prihranijo 30% energije, ki jo porabijo vijačni kompresorji s fiksno hitrostjo, kar še posebej velja, če kompresor ne deluje stalno pri polni obremenitvi.

Vijacni_kompresor_K_MAX_VS.png

 

 

Običajno govorimo o koristih in prednostih vijačnih kompresorjev vendar to ne pomeni, da so primerni za vse. Na tej povezavi si poglejte 6 RAZLOGOV ZAKAJ VIJAČNI KOMPRESOR MORDA NI PRIMEREN ZA VAS.

 

 

Poglejte tudi:

VZDRŽEVANJE VAŠEGA VIJAČNEGA KOMPRESORJA ZAHTEVA REDNE TEDENSKE PREGLEDE, MESEČNO VZDRŽEVANJE IN REDNO VZDRŽEVANJE.

DELOVANJE VIJAČNEGA KOMPRESORJA IN ODPRAVLJANJE NAPAK

SERVISNI KOMPLET FILTROV LLK

 

 

 

Podobni izdelki v vijačni kompresorji FINI:

Batni_kompresor_TIHI...pngDodatna_oprema_za_komprimiran_zrak.jpgIndustrijski_SCROLL_brezoljni_kompresorji.jpg

lanco_glava.png