Vijačni kompresorji Fini

Vijačni kompresorji FINI

Vijačni kompresor je vrsta zračnega kompresorja, ki je namenjen industrijski uporabi. Deluje na način, da potiska zrak skozi dve vrtljivi vijačnici, ga stisne v manjši volumen in hkrati poveča tlak zraka. Zaradi gladkega vrtenja vijačnic je ta način tih in učinkovit ter ustvarja stisnjen zrak z nižjimi stroški. Vijačni kompresorji se običajno uporabljajo za aplikacije, ki zahtevajo veliko dobavo zraka in neprekinjeno uporabo.

Vijačni kompresorji FINI so zaradi svoje zanesljivosti, dolgih servisnih intervalov in učinkovitosti idealna izbira za vse industrijske uporabnike.

Običajno govorimo o koristih in prednostih vijačnih kompresorjev vendar to ne pomeni, da so primerni za vse. Na tej povezavi si poglejte 6 RAZLOGOV ZAKAJ VIJAČNI KOMPRESOR MORDA NI PRIMEREN ZA VAS.

VIJACNI_KOMPRESOR.png

Obstaja več vrst industrijskih vijačnih kompresorjev za zrak Fini, glede na način njihove izdelave:

Direktni pogon:

Vijacni_kompresor_DIREKTNI_POGON.png

Vijačni kompresorji Fini z direktnim pogonom so izdelani na način, da je prenos moči med motorjem in vijačnim blokom preko zobnikov in zato je hitrost motorja neposredno povezana s hitrostjo vijačnega kompresorja kar pomeni izkoristek celotne moči motorja.

Vijacni_kompresor_MiniCUBE.pngVijacni_kompresor_CUBE.pngVijacni_kompresor_K_MAX.bmp

Jermenski pogon:

Vijacni_kompresor_JERMENSKI_POGON.png

Vijačni kompresorji Fini z jermenskim pogonom so izdelani na način, da je prenos moči motorja na vijačni blok preko Poly-V jermena, ki se vrti, ko motor deluje  in poganja vijačni blok kompresorja. Velikosti jermenic, skozi katere teče jermen, določa tlak in hitrost, ki ju lahko doseže zračni kompresor.

Vijacni_kompresor_MICRO.bmpVijacni_kompresor_PLUS.png

Pogon s spremenljivo hitrostjo:

Vijacni_kompresor_INVERTER1.png

Vijačni kompresorji Fini s spremenljivo hitrostjo so najučinkovitejši tip kompresorja. Motor in vijačni blok sta sinhronizirana, da proizvedeta stisnjen zrak čim bližje dejanskim potrebam proizvodnje. Vijačni kompresorji Fini s spremenljivo hitrostjo so inovacija, ki omogoča, da se kompresor vrti počasneje, proizvaja manj zraka in porabi manj energije. Prilagoditev hitrosti motorja in dobave zraka se izvaja z digitalnim kontrolerjem (inverter), s katerim kompresor regulira proizvodnjo zraka glede na trenutno porabo, z najnižjo mogočo porabo energije. Na ta način zračni kompresor upočasni svojo vrtilno hitrost, dokler ne ustvari natanko tiste količine stisnjenega zraka, ki jo potrebujete. Vijačni kompresorji Fini s frekvenčno regulacijo v povprečju prihranijo 30% energije, ki jo porabijo vijačni kompresorji s fiksno hitrostjo, kar še posebej velja, če kompresor ne deluje stalno pri polni obremenitvi.

Vijacni_kompresor_K_MAX_VS.png

 

 

DODATNA OPREMA - Priložnost za povečanje učinkovitosti vijačnega kompresorja:

Rekuperacija toplote kompresorja

Vsak vijačni kompresor večino energije potrebne za proizvodnjo komprimiranega zraka dejansko odda kot toploto. Do 90% te toplote pa zahvaljujoč Finijevemu HRS Sistemu za rekuperacijo toplote lahko uporabimo kot vir ogrevanja....dragocena energija, ki je običajno odpadek.

Sistem_ogrevanja_z_vijacnim_kompresorjem.png

 

 

Prednosti vijačnih kompresorjev v primerjavi z batnimi kompresorji:

Manj premikajočih delov
V batnem kompresorju je premikajočih delov, ki zagotavljajo komprimiranje zraka vsaj 15: gred, ojnice, bati, batni obročki, sesalni ventili, tlačni ventil.
V vijačnem kompresorju se komprimiranje zraka ustvari samo z moškim in ženskim rotorjem.
Prednost delovanja vijačnega kompresorja je v zmanjšanju možnosti napak in vzdrževalnih stroških.
Brez ventilov
Batni kompresor je opremljen z dvema različnima ventiloma: sesalni in tlačni ventil. Ta ventila sta zelo obremenjena in zato kritična, ker sta pogosto predmet loma, ki jih povzroči visoka delovna temperatura.
Vijačni kompresor ne potrebuje sesalnih in tlačnih ventilov, kar preprečuje padce tlaka.
Valjčno trenje in drsno trenje
V batnem kompresorju se zagotavlja tesnost z batnimi obročki, ki drsijo po stenah cilindra.
V vijačnem kompresorju je tesnost zagotovljena z oljem in s kontaktom med moškim in ženskim rotorjem vijaka.
Neprekinjeno delovanje in toplotna stabilnost
Batni kompresor lahko obratuje največ 50-60% časa, ker odvajanje toplote skozi rebra cilindra ni zadostno, da bi stabiliziralo temperaturo na sprejemljivih vrednostih.
Vijačni kompresor lahko deluje neprekinjeno ker sistem hladilnega olja omogoča doseganje in ohranjanje temperaturne stabilnosti.

 

 

 

Podobni izdelki v vijačni kompresorji FINI:

Batni_kompresor_TIHI...pngDodatna_oprema_za_komprimiran_zrak.jpgIndustrijski_SCROLL_brezoljni_kompresorji.jpg

lanco_glava.png