Vijačni kompresorji s frekvenčno regulacijo

Običajno so vijačni kompresorji fiksne hitrosti, zato delujejo s konstantno hitrostjo, kar ustvarja določeno količino stisnjenega zraka na minuto. To je odlično, če potrebujete točno določeno količino stisnjenega zraka, saj tako kompresor neprekinjeno deluje najbolj učinkovito.

Vendar, kot vemo, v realnosti ni tako. Vijačni kompresor deluje tako, da napolni tlačno posodo in proizvede dovolj zraka za trenutno porabo, nato se ustavi. Nekaj minut do nekaj deset minut kasneje, ko se stisnjen zrak iz tlačne posode porabi, se mora kompresor ponovno zagnati, da ponovno doseže nastavljeni delovni tlak in tako deluje skozi dan.

Ker prepogosto vklapljanje motorju ne koristi, so klasični vijačni kompresorji zasnovani tako, da se motor ustavi šele po določenem času prostega teka. Slaba stran prostega teka je v tem, da kompresor še vedno porablja približno 25% energije.

Vijačni kompresorji s frekvenčno regulacijo oz. s spremenljivo hitrostjo so inovacija, ki omogoča, da se kompresor v primeru manjše potrebe po komprimiranem zraku lahko vrti počasneje, proizvaja manj zraka in porabi manj energije. Prilagoditev hitrosti motorja in dobave zraka se izvaja z digitalnim kontrolerjem (inverter), s katerim vijačni kompresorji s frekvenčno regulacijo prilagaja proizvodnjo zraka glede na trenutno porabo, z najnižjo mogočo porabo energije. Na ta način vijačni kompresorji s frekvenčno regulacijo upočasnijo svojo vrtilno hitrost, dokler ne ustvarijo natanko tiste količine stisnjenega zraka, ki jo potrebujete. Vijačni kompresorji s frekvenčno regulacijo v povprečju prihranijo 30% energije, ki jo porabi kompresor s fiksno hitrostjo, kar še posebej velja, če kompresor ne deluje stalno pri polni obremenitvi.

Industrijski vijačni kompresorji s frekvenčno regulacijo (VS) zagotavljajo znižanje porabe energije, ker kompresor prilagaja hitrost elektromotorja in s tem vijačnega bloka, glede na dejansko porabo komprimiranega zraka.

Vijačni kompresorji s frekvenčno regulacijo K-MAX so na voljo z močmi motorjev od 7,5 do 90 kW.

Modeli z motorji do 37 kW so dobavljivi z integriranim hladilniškim sušilcem zraka, modeli z motorji do 15 kW pa tudi na 270 ali na 500 l rezervoarju.

 

 

Fini_vijacni_kompresorji_K-MAX_VS.png

Prednosti:

- Do 30% prihranka energije v primerjavi s klasičnimi vijačnimi kompresorji.

- Zaradi kompaktne zasnove in izjemno tihega delovanja je primeren za neposredno namestitev v delovno okolje.

- Vsi modeli K-MAX so opremljeni z elektronskim krmilnikom z zaslonom na dotik. Poleg popolnega nadzora nad vsemi funkcijami kompresorja, krmilnik tudi hrani podatke, da lahko upravljate več kompresorjev (do 8 enot, tudi različnih vrst) in za daljinsko upravljanje prek SMS 2.0 naprave.

- Napreden hladilni sistem - Uporaba termostatsko krmiljenega centrifugalnega hladilnega ventilatorja za hlajenje zraka in olja zagotavlja nižjo delovno temperaturo in nižje izhodne temperature zraka.

- Integriran nadzor hitrosti - inverter.

- Robusten in zanesljiv - K-MAX je zasnovan za neprekinjeno uporabo v težkih pogojih, kar zagotavlja zanesljivost in zelo dolgo življenjsko dobo.

- Enostavno vzdrževanje - Vsi servisni elementi so na enem mestu z enostavnim dostopom, kar zmanjšuje stroške in skrajša čas nedelovanja med servisiranjem.

- Kompresor je dobavljen s sintetičnim oljem RotEnergy PLUS, ki zagotavlja daljše servisne intervale, zmanjšano trenje in zmanjšano obrabo komponent.

- Predfiltracija ohišja ohranja notranje komponente čiste za večjo zanesljivost, izboljšano hlajenje in nižje stroške vzdrževanja.

- Visoko učinkoviti PM magnetni elektro motor IE4 (permanent magnet motor), ki zagotavlja nižjo porabo elektrike, znatne prihranke in izjemno učinkovitost. Obenem pa oddaja manj CO2 kar je pomemben doprinos k varstvu okolja.

- Edinstven pogonski sistem z direktnim prenosom moči motorja na vijačni blok z neposrednim pogonom 'ZERO loss' zagotavlja visoko učinkovitost brez potrebe po vzdrževanju. Vsa energija iz motorja se prenese na kompresor za večjo učinkovitost in manjšo porabo energije.

Možnost za podaljšanje garancije na 3 do 5 let »Trust«.

 

 

Vijačni kompresorji s frekvenčno regulacijo K-MAX s sušilcem zraka na rezervoarju

K-MAX_S_SUSILCEM_ZRAKA_NA_REZERVOARJU.png

K-MAX_7-15_VS_na_rezervoarju_s_susilcem_karakt.png

Vijačni kompresorji s frekvenčno regulacijo K-MAX na rezervoarju

K-MAX_NA_REZERVOARJU.png

K-MAX_7-15_VS_na_rezervoarju_karakt.png

Vijačni kompresorji s frekvenčno regulacijo K-MAX s sušilcem zraka

K-MAX_S_SUSILCEM_ZRAKA.png

K-MAX_7-15_VS_talna_izvedba_s_susilcem_zraka_karakt.png

K-MAX_18-37_VS_talna_izvedba_s_susilcem_karakt.png

Vijačni kompresorji s frekvenčno regulacijo K-MAX talna izvedba

Vijacni_kompresor_K-MAX_opcije1.png

K-MAX_7-15_VS_talna_izvedba_karakt.png

K-MAX_18-37_VS_talna_izvedba_karakt.png

K-MAX_45-90_VS_talna_izvedba_karakt.png

 

 

Fini_poudarki_K-MAX_VS.png

 

 

 

Podobni izdelki v VIJAČNI KOMPRESORJI S FREKVENČNO REGULACIJO:

Vijacni_kompresor_PLUS.pngVijacni_kompresor_K_MAX.bmpDodatna_oprema_za_komprimiran_zrak.jpg

lanco_glava.png