Absorbcijski sušilec zraka FM

Kvaliteten absorbcijski sušilec zraka je najpomembnejša oprema za zobozdravnike in zobotehnične laboratorije.

Sobni zrak vsebuje vlago in nečistoče, ki morajo biti popolnoma izločene, da se zagotovi čist in suh zrak za paciente ter da se izognete riziku korozije in oksidacije dragih dentalnih instrumentov, ki so priključeni na kompresor.

Absorbcijski sušilec zraka tip FM je enostolpni sušilec zraka, ki ima popolnoma iste funkcije kot dvostolpni sušilec zraka, razlika je le v tem, da pri tej vrsti sušilca sušenje ne poteka neprestano med delovanjem, temveč takrat ko kompresor ne deluje. Glede na to, da v zobozdravstvu kompresor obratuje največ 50% časa je ta absorbcijski enostolpni sistem več kot zadosten za sušenje komprimiranega zraka, ki ga proizvedejo kompresorji z manjšo kapaciteto.


Prednosti enostolpnega sistema:
- sušilec je že nameščen na kompresor in ni potrebna dodatna instalacija
- ni oksidacije in korozije
- učinek sušenja je optimalen zrak za paciente in instrumente
- je kompakten
- popolnoma avtomatsko delovanje
- enostavno vzdrževanje
- nizki stroški obratovanja
- ni izgub pri procesu absorbcije

Način delovanja:
Sobni zraka vstopa v kompresor preko sesalnega filtra, se komprimira in potuje do hladilnika, kjer del zraka kondenzira. Kondenzat se zbira v separatorju in se izloči, ostali zrak pa potuje do absorbcijskega sušilca kjer posebno sušilo odstrani preostalo vlago. Čist, osušen in brezoljni zrak se shrani v rezervoarju, ki je zaščiten s posebnim antikorozijskim premazom.

Ko se kompresor ugasne se sušilo avtomatsko obnovi. Njegova sestava ostane kemično nespremenjena in še naprej dosega polno učinkovitost.

 

 

Absorbcijski_susilec_zraka_FM.png

 

 

 

 

Podobni izdelki v ABSORBCIJSKI SUŠILEC ZRAKA:

Absorbcijski_susilci_zraka.pngIndustrijski_SCROLL_brezoljni_kompresorji.jpgBatni_kompresor_medicinski..png

lanco_glava.png