Lanco Kompresorji - Batni kompresorji na jermenski pogon

NOVO !  Vijačni kompresor CUBE zdaj tudi na 270 l pocinkanem rezervoarju

- brez rjavenja in zato čist komprimiran zrak
- dolga življenjska doba rezervoarja
- prihranek pri vzdrževanju vaših strojev in opreme

LANCO KOMPRESORJI d.o.o., prodaja in servis kompresorjev


Peruzzijeva ulica 83, 

1000 Ljubljana

tel.: 01/4272-645, 041/674-082


mail:lanco@siol.net


Batni kompresorji na jermenski pogon

Batni_kompresor_na_jermenski_pogon.png

Batni kompresorji na jermenski pogon so namenjeni profesionalni uporabi v obrtniških delavnicah in manjših ali srednje velikih proizvodnih podjetjih. Odlikujejo se po zanesljivi kvaliteti, izredni vzdržljivosti in nizkih obratih, ki imajo za posledico nižjo vsebnost kondenza v komprimiranem zraku, nižjo stopnjo hrupa, daljše servisne  intervale ter daljšo življensko dobo. Vsi so opremljeni s tlačnim stikalom za avtomatsko delovanje, termično zaščito motorja, manometrom notranjega tlaka v rezervoarju, regulatorjem izhodnega tlaka z manometrom, varnostnim in nepovratnim ventilom ter zaščitno mrežo.

Batni kompresorji so na voljo v treh izvedbah: na ležečem rezervoarju, na pokončnem rezervoarju ali na nosilnem podnožju - glede na potrebe uporabnikov:Batni kompresorji na jermenski pogon na ležečem rezervoarju

so še vedno najpogosteje uporabljeni in so lahko stabilni na nogicah ali premični na kolesih v primeru, da ga premikate po prostoru. Vsi batni kompresorji na jermenski pogon imajo dva bata (enostopenjska ali dvostopenjska kompresorska glava) in cilindra iz sive litine (gus). Dvostopenjske glave dosežejo večjo moč zraka in večjo kapaciteto, zaradi česar so boljša izbira za obsežno delovanje in neprekinjeno uporabo. Vendar tudi stanejo več, zaradi česar so bolj primerni za tovarne in delavnice kot za zasebno uporabo. V manjših obrtniških delavnicah bo enostopenjska glava brez težav poganjala različna ročna pnevmatska orodja. V avtomobilskih, mizarskih, kovinarskih delavnicah in v drugih okoljih, kjer se uporabljajo kompleksni stroji na zračni pogon pa so dvostopenjske glave z večjo zmogljivostjo bolj zaželena možnost.

- kompresorji z enostopenjsko glavo

Kompresor_enostopenjski.png

jermenski_enostopenjski.png

- kompresorji z dvostopenjsko glavo

Kompresor_dvostopenjski.png

jermenski_dvostopenjski.png

- kompresorji z dvostopenjsko glavo in zvezda-trikot zagonom

jermenski_dvostop_SD.png

- kompresorji z "V" dvostopenjsko glavo

s štirimi cilindri »V« izvedbe s širokimi hladilniki zraka in rebrastimi cevmi za izboljšano hlajenje. Robustna kovinska mreža ščiti vse premikajoče dele. Opremljen je z električno omarico za zvezda-trikot zagon motorja. Rezervoar 500 l ali 900 l, moč motorja 11 ali 15 kW in zmogljivost od 1745 do 2148 l/min.

Namenjen je profesionalnim in industrijskim uporabnikom, ki za svoje delo potrebujejo zmogljiv in zanesljiv kompresor.

Kompresor_jermenski_V.png

jermenski_dvostop_V.png

- kompresorji TANDEM z dvostopenjsko glavo

TANDEM serija z dvema kompresorskima glavama in dvema motorjema na 500 ali 900 l rezervoarju. Zahvaljujoč dvojnemu vnosu ta serija zagotavlja izjemno visoko dobavo zraka od 1348 do 2160 l/min. Zvezda-trikot omarica s časovnim nadzorom zagona za krmiljenje obeh glav. Namenjen je profesionalnim in industrijskim uporabnikom, ki za svoje delo potrebujejo zanesljiv kompresor z veliko dobavo zraka.

Kompresor_dvojni_TANDEM.png

jermenski_dvostop_TANDEM.png

Batni kompresorji na jermenski pogon na pokončnem rezervoarju

so idealna izvedba za uporabnike s prostorsko stisko, ker zaradi pokončnega rezervoarja zavzemajo manj prostora. Odvajanje kondenza iz rezervoarja je enostavnejše in bolj učinkovito.

Ni razlike v zmogljivosti kompresorjev enake moči na ležečem ali pokončnem rezervoarju. Gre za enake stroje, le izdelane v različnih slogih.

 

Pokoncni_batni_kompresor.png

jermenski_vertical.png


Batni k
ompresorji na jermenski pogon na podnožju

se priporočajo uporabnikom, ki potrebujejo dodatni vir komprimiranega zraka v primeru občasno povečane proizvodnje ali v primeru prostorske stiske. S hidravlično cevjo ga enostavno povežemo na obstoječi pokončni ali ležeči rezervoar.

Kompresor_na_podnozju.png

jermenski_base_plate.png