Lanco Kompresorji - Batni kompresorji na direktni pogon

NOVO !  Vijačni kompresor CUBE zdaj tudi na 270 l pocinkanem rezervoarju

- brez rjavenja in zato čist komprimiran zrak
- dolga življenjska doba rezervoarja
- prihranek pri vzdrževanju vaših strojev in opreme

LANCO KOMPRESORJI d.o.o., prodaja in servis kompresorjev


Peruzzijeva ulica 83, 

1000 Ljubljana

tel.: 01/4272-645, 041/674-082


mail:lanco@siol.net


Batni kompresorji na direktni pogon

Batni kompresorji na direktni pogon so namenjeni polprofesionalni in domači uporabi. Delo z njimi je enostavno, so lahki, prenosni, primerni za delo na terenu in prave moči za univerzalno uporabo.

 

Batni kompresorji na direktni pogon se tako imenujejo, ker imajo elektro motor direktno povezan s kompresorsko glavo, zato so obrati (rpm) kompresorske glave neposredno povezani s hitrostjo motorja. Za pogon ne potrebujejo jermena in jermenic (v nasprotju z batnimi kompresorji na jermenski pogon), zato kompresorske glave zavzamejo manj prostora in so lahko nameščene na manjšem rezervoarju in dosežejo velike pretoke zraka. To je velika prednost za uporabnike, ki kompresor potrebujejo za delo na terenu. Naš kompresor Big Pioneer 402 ima na primer le 20 l rezervoar in pretok zraka 400 l/min, kompresor Warrior 592 pa celo 590 l/min.

Na voljo so na 6 l, 10 l, 20 l, 25 l, 50 l in 90 l rezervoarju, pretok zraka od 166 pa vse do 590 l/min, delovni tlak 8 ali 10 bar.

Batni kompresorji na direktni pogon so lahko brezoljni ali z oljnim mazanjem. Medtem ko so brezoljni zračni kompresorji cenejši, lažji in zahtevajo manj vzdrževanja, so oljni zračni kompresorji bolj vzdržljivi.

Kompresor_na_direktni_pogon.png

 

Brezoljni batni kompresorji na direktni pogon

Brezoljni batni kompresorji na direktni pogon so primerni za uporabnike, ki potrebujejo kompresor za občasno uporabo. Brezoljni kompresorji za zrak na direktni pogon so lahki in prenosni, kompaktni in prijazni do okolja. Uporabljate jih lahko za barvanje, polnjenje pnevmatik, izpihovanje, žebljičenje, sponkanje,...izredno primerni so za izpihovanje računalnikov in elektronskih komponent. Vsi modeli so opremljeni z brezoljno kompresorsko glavo, ki ne zahteva vzdrževalnih del.

Prednosti brezoljnih kompresorjev za zrak so:

- kondenza, ki ga izpustite iz tlačne posode ni potrebno oddati v zbirnem centru,
- manjša potreba po dodatnih filtrih, ker v komprimiranem zraku ni prisotno olje,
- prihranek pri menjavi olja in vzdrževanju kompresorja,
- skrb za okolje.

Iz te serije lahko uporabnikom ponudimo tudi 12V in 24V kompresor za zrak, ki za delovanje na potrebuje elektrike.

   Brezoljni_kompresor_direktni.png

   direktni_ol_karakt.png

   Batni kompresorji na direktni pogon z oljnim mazanjem

   Zračni batni kompresorji na direktni pogon z oljnim mazanjem so primerni za domačo uporabo, manjše delavnice in delo na terenu, vendar so odlični tudi za večje obremenitve na primer za parketarje, mizarje, krovce... Uporabljate jih lahko za barvanje, polnjenje pnevmatik, izpihovanje, žebljičenje, sponkanje, vijačenje,... Vsi modeli imajo litoželezne cilindre in so zelo vzdržljivi, vsestranski in enostavni za uporabo.

   Batni_kompresorji_na_direktni_pogon.png

   direktni_karakteristike.png

   direktni_karakt1.png