Lanco Kompresorji - Vijačni kompresor FREKVENČNI

NOVO !  Vijačni kompresor CUBE zdaj tudi na 270 l pocinkanem rezervoarju

- brez rjavenja in zato čist komprimiran zrak
- dolga življenjska doba rezervoarja
- prihranek pri vzdrževanju vaših strojev in opreme

LANCO KOMPRESORJI d.o.o., prodaja in servis kompresorjev


Peruzzijeva ulica 83, 

1000 Ljubljana

tel.: 01/4272-645, 041/674-082


mail:lanco@siol.net


                                                                                               

                                                                                                                                                      Kliknite za klic Pošljite nam email

VIJAČNI KOMPRESORJI FINI S FREKVENČNO REGULACIJO

 

Vijacni_kompresor_K_MAX_270_ES.png Vijacni_kompresor_K_MAX.png

 

Običajno so zračni kompresorji fiksne hitrosti, zato delujejo s konstantno hitrostjo, kar ustvarja določeno količino stisnjenega zraka na minuto. To je odlično, če potrebujete točno določeno količino stisnjenega zraka, saj tako kompresor neprekinjeno deluje najbolj učinkovito.

Vendar, kot vemo, v realnosti ni tako. Zračni kompresor deluje tako, da napolni tlačno posodo in proizvede dovolj zraka za trenutno porabo, nato se ustavi. Nekaj minut do nekaj deset minut kasneje, ko se stisnjen zrak iz tlačne posode porabi, se mora kompresor ponovno zagnati, da ponovno doseže nastavljeni delovni tlak in tako deluje skozi dan.
Ker prepogosto vklapljanje motorju ne koristi, so klasični vijačni kompresorji zasnovani tako, da se motor ustavi šele po določenem času prostega teka. Slaba stran prostega teka je v tem, da kompresor še vedno porablja 25 do 50% energije.

Kompresorji s spremenljivo hitrostjo so inovacija, ki omogoča, da se kompresor vrti počasneje, proizvaja manj zraka in porabi manj energije. Prilagoditev hitrosti motorja in dobave zraka se izvaja z digitalnim kontrolerjem (inverter), s katerim kompresor regulira proizvodnjo zraka glede na trenutno porabo, z najnižjo mogočo porabo energije. Na ta način zračni kompresor upočasni svojo vrtilno hitrost, dokler ne ustvari natanko tiste količine stisnjenega zraka, ki jo potrebujete. Kompresor s frekvenčno regulacijo v povprečju prihrani 30% energije, ki jo porabi kompresor s fiksno hitrostjo, kar še posebej velja, če kompresor ne deluje stalno pri polni obremenitvi.

Industrijski vijačni kompresor frekvenčni  (VS) zagotavljaja znižanje porabe energije, ker kompresor prilagaja hitrost elektromotorja in s tem vijačnega bloka, glede na dejansko porabo komprimiranega zraka.

Kompresorji serije K-MAX s frekvenčno regulacijo so na voljo z močmi motorjev od 7,5 do 90 kW. Modeli z motorji do 37 kW so dobavljivi z integriranim hladilniškim sušilcem zraka, modeli z motorji do 15 kW pa tudi na 270 ali na 500 l rezervoarju.

frekv-skL.png

Skupna vsota porabe elektrike in stroškov vzdrževanja standardnega
vijačnega kompresorja je znatno višja od prihranka  pri stroških nakupa.
Kompresor s frekvenčno regulacijo ima občutno nižje
stroške porabe električne energije.

Možnost za podaljšanje garancije na 3 do 5 let »Trust«.

kmax7.5vs.png

k_max_11_15.png

 k_max18.5.png

k_max22.png

k_max30.png

k_max37.png

k_max45.png

k_max55_75.png

 k_max90.pngk_max75.png