NOVO !  Vijačni kompresor CUBE zdaj tudi na 270 l pocinkanem rezervoarju

- brez rjavenja in zato čist komprimiran zrak
- dolga življenjska doba rezervoarja
- prihranek pri vzdrževanju vaših strojev in opreme

LANCO KOMPRESORJI d.o.o., prodaja in servis kompresorjev


Peruzzijeva ulica 83, 

1000 Ljubljana

tel.: 01/4272-645, 041/674-082


mail:lanco@siol.net


VIJAČNI KOMPRESOR TERA

                                                            

                                                         Kliknite za klic Pošljite nam email

tera_slika.png

FINI industrijski vijačni kompresor z direktnim prenosom TERA zagotavlja zelo visoko zmogljivostno rešitev za najzahtevnejše aplikacije. Serija TERA ponuja vijačne kompresorje s 110 do 250 kW motorjem in delovnim tlakom od 8 do 13 bar ter stopnjo hrupa od 75 do 78 dB. Zmogljivost kompresorjev iz te serije je od 13,9 m3/min do 40,5 m3/min. Kompresorji so na voljo tudi s frekvenčno regulacijo-spremenljiva hitrost (VS).

Vijačni kompresor TERA je izdelan z uporabo komponent najvišje kvalitete. Rezultat pozornosti do podrobnosti pri izdelavi, sestavi in testiranju ima za posledico visoko zmogljiv, izjemno trpežen, tih in energetsko učinkovit zračni kompresor, ki je izdelan tako, da traja.

 

Napreden hladilni sistem

Naši predimenzionirani toplotni izmenjevalci zraka in olja, vrhunske kakovosti, zagotavljajo nizke delovne temperature tudi v težkih delovnih pogojih. Veliki hladilniki, povezani z ločenim termostatom, elektro ventilatorji in termostatski ventil znotraj sistema za hlajenje olja zagotavlja nižje temperature izhodnega stisnjenega zraka, s čimer odpravite tveganje za nastanek kondenzata v olju, kar je zagotovilo za najboljšo zaščito pred poškodbami notranjih komponent. To pa zagotavlja veliko daljšo življenjsko dobo celotnega kompresorja.

 

Enostaven dostop in vzdrževanje

Vijačni blok z motorjem je popolnoma odstranljiv. Hladilniki, oljni filtri in zračni filter so enostavno dosegljivi. Široke sprednje in zadnje plošče ohišja omogočajo takojšen dostop do notranjih komponent in s tem zmanjšanje časa pregledov in vzdrževanja.

 

Zanesljiv prenos

Direktni način prenosa moči motorja na vijačni blok odpravlja izgube moči med prenosom in skoraj ne potrebuje vzdrževanja. Nizka delovna hitrost in nizka delovna temperatura zagotavljata zelo zanesljivo delovanje in dolgo življenjsko dobo. Sistem direknega prenosa prispeva tudi k večji količini komprimiranega zraka in zato k manjši porabi energije.

 

Visoko učinkoviti elektromotor

Asinhroni motor IE3 je visoko učinkovit električni motor, v celoti zaščiten z izolacijo razreda F in zaščite do IP 55. Vsa energija motorja se v procesu stiskanja zraka prenese na vijačni blok zahvaljujoč direktnemu prenosu, kar zagotavlja najbolj energetsko učinkovito delovanje in maksimalno zanesljivost. Še več, IE3 motorji pomagajo zmanjšati emisije CO 2.

Elektronski krmilnik DNAir2

ima velik osvetljen LCD zaslon z jasnimi in preprostimi ikonami, ki ponuja 19 jezikov in komunikacijskih vrat RS485. Glavni zaslon prikazuje:

- Delovni tlak
- Temperaturo olja
- Stanje kompresorja (pripravljenost, mirovanje, obremenitev)
- Stanje ventilatorja (izklopljen/vklopljen)
- Datum in čas
- Preostale ure do vzdrževanja
- Odstotek pogonske hitrosti (za enote z frekvenčno regulacijo-inverter)

tera_karakt_1.png

tera_karakt_2.png

 

Katalog vijačni kompresor TERA

FINI_cat_TERA_EN.pdf (finicompressirs.com)