Vijačni kompresor

6 razlogov zakaj vijačni kompresor morda ni primeren za vas

1. Ne potrebujete 100-odstotnega delovnega cikla. Če vaša proizvodnja zahteva le občasno uporabo kompresorja, morda ne boste potrebovali vijačnega kompresorja. Čeprav je vijačni kompresor zasnovan za neprekinjeno uporabo, je več kot sposoben delovati tudi v okolju, kjer je poraba zraka nestalna. Vendar, če tudi naslednjih 5 točk velja za vas, je morda boljša možnost batni kompresor.

2. Stroški nakupa so previsoki. Skrb za proračun je pomembna pri vsakem večjem nakupu in zato verjetno že veste, da je cena vijačnega kompresorja višja kot cena batnega kompresorja. Ti višji začetni stroški investicije se običajno prihranijo v daljši življenjski dobi vijačnega kompresorja, zaradi česar so vredni naložbe. Če pa so začetni stroški glavni dejavnik pri vaši odločitvi, vijačni kompresor morda ni pravi za vas.

3. Ne potrebujete tihega kompresorja. Vijačni kompresorji so znani po tihem delovanju in so opremljeni tudi s protihrupnim ohišjem. To omogoča delovanje, ki je med 10 - 20 dB tišje kot pri standardnih batnih kompresorjih. Če pa ste prepričani, da glasnost delovanja kompresorja  v vašem primeru ni pomemben dejavnik, ker bo kompresor nameščen v hrupnem proizvodnem okolju, bo morda prava odločitev za batni kompresor.

4. Ne potrebujete velike dobave zraka. Zmogljivost in energetska učinkovitost vijačnih kompresorjev začne bistveno presegati zmogljivost in energetsko učinkovitost batnih kompresorjev z močmi motorjev nad 5,5 kW, vendar tudi manjši vijačni kompresorji popolnoma obvladajo nižje zahteve po zraku. Resnično ni potrebe po močnejšem zračnem kompresorju, če vsa vaša zračna orodja in stroji delujejo s porabo zraka pod 600 l/min. V tem primeru je morda boljša izbira batni kompresor.

5. Niste pripravljeni plačevati za vzdrževanje. Vijačni kompresorji uporabljajo sintetično olje za stiskanje zraka, hlajenje in za mazanje. Sintetično olje in redna menjava filtrov pa zahteva redno servisno vzdrževanje. Batni kompresorji prav tako potrebujejo olje in vzdrževalna dela, ki pa stanejo nekoliko manj. To je zato, ker batni kompresorji nimajo toliko filtrov, uporabljajo manjšo količino olja in osnovna vzdrževalna dela lahko opravite tudi sami. Če niste pripravljeni plačati malo več za vzdrževanje za vrhunski sistem vijačnega kompresorja, potem ta ni prava izbira za vas.

6. Ne boste ga uporabljali dolgo. Vijačni kompresor ob pravilnem vzdrževanju zdrži deset tisoče ur. Na žalost batni kompresorji običajno ne zdržijo tako dolgo. Če vaši proizvodnji zadošča zračni kompresor, ki mu ne bo treba delovati na tisoče ali deset tisoče ur, potem je morda boljša izbira batni kompresor.

<< NAZAJ NA VIJAČNI KOMPRESORJI:

Vijacni_kompresor_Fini.jpgBatni_kompresor.jpgDodatna_oprema_za_komprimiran_zrak.jpg

lanco_glava.png